ACONTO

Jeg er helt ærligt lidt forarget 😠
Det bliver lidt langt, men jeg håber, du vil læse med:
Forbrugerrådet Tænk har rettet kritik mod elselskaberne for at ‘låne penge af forbrugerne’ ved at opkræve for meget aconto. Skal de store selskaber virkelig sidde på forbrugernes penge i månedsvis? Det synes jeg ikke er rimeligt.
Det er ikke rimeligt, at energiselskaberne i en krise, hvor folk er voldsomt pressede på pengepungen, opkræver for meget aconto, når de tilmed ikke oplyser om muligheden for i stedet at kunne betale for ens faktiske forbrug. Forbrugerne skal ikke agere bank for elselskaberne, og så midt i en økonomisk krise!
Vi står i en tid, som ikke ligner noget andet, jeg har oplevet i min levetid. Rigtig mange er hårdt økonomisk pressede. Bange for om de kan få enderne til at mødes. Om de kan betale regningerne. Om de kan få mad på bordet måneden ud.
Derfor kalder den her tid også på at holde hånden under dem. Dem der ikke har luft i økonomien til først at få de penge tilbage om et halvt år, som de har betalt for meget.
Samtidig er prisen på el steget, regningen er steget markant og for flere er den mangedoblet. Og selvfølgelig er prisen afgørende, men i en tid, hvor mange kæmper for at få budgettet til at gå op og lever måned til måned, betyder det immervæk noget, om man skal betale det, man faktisk bruger, eller om man også skal lægge ud for store selskaber.
De fleste elselskaber har muligheden for at man kan betale for sit faktiske forbrug - de reklamerer bare ikke med det. Det synes jeg faktisk er tenderende til usympatisk.
Derfor har jeg også tænkt mig at tage det op med mine politiske kollegaer - for vi skal passe på forbrugerne, der let kan blive klemt af store selskaber i en kold og svær tid.
I kan finde link til artikel om det i kommentarsporet. Og så skal der også lige lyde et glædelig bagjul og godt nytår herfra 🥳
  • Læst: 489

FACEBOOK LOGO 200x

SOCIALDEMOKRATIET I GRIBSKOV
Formand
Jesper Moltrup-Nielsen 
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Telefon: 2812 6853

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP