2019 skal vi have politisk stabilitet

Gruppeformand og Viceborgmester Bo Jul Nielsen

2018 gik med politisk omonstituering efter nyt flertal i byrådet, genåbning af budgettet og en ”oprydning” i økonomien. Et lidt ”kedeligt” år for borgerne.
2019 skal gerne være anderledes rent politisk. Her skal skabes stabilitet, og det er det vi forsøger med et langsigtet bud på budget 2019 -2026.
Det er vigtigt, at vi sender et signal til både borgerne i kommunen om hvilken vej vi vil gå, men også skabe et stabilt arbejdsklima i forhold til vores ansatte, som skal levere velfærden til vore borgere.
For Socialdemokraterne var der 3 vigtige mål under budgetforhandlingerne for årene 2019-2021:

  1. at skabe langsigtede budgetter og mål for Gribskov kommune.
  2. at få tilført yderligere økonomi til kommunekassen
  3. at afsætte yderligere økonomi til velfærdsområderne b.la på demens og skoleområdet.

Alt i alt drejer det her sig om, at vi som kommune skal levere velfærdsydelser til vores børn, unge og ældre, frem for at vi skal igennem endeløse spareøvelser år efter år.

Og vi fik tilført yderligere penge til velfærdsopgaverne i form af den netop aftalte skattestigning.

Socialdemokraterne er glade for at alle partier kunne se vigtigheden af denne skattestigning ved budgetvedtagelsen, men det var vigtigt for os, at yderligere penge i kassen skulle tildeles velfærdsområderne – bl.a demensområdet, som har en stor udfordring i antallet af demente de kommende år.
Måske ikke det største beløb – men en god start i forhold til på lang sigt at forbedre demensområdet. I 2019 skal der påbegyndes en handlingsplan vedr. demensområdet.

Og det lykkedes, at få afsat midler til yderligere ordblinde- og læseindlæringsindsats i folkeskolen, så vores børn og unge kan få den bedste begyndelse i skolen,og dermed også muligheder for et styrket skoleforløb og  efterfølgende uddannelsesmuligheder. En indsats der påbegyndes i 2019.

I 2019 vil et af Socialdemokraternes mål være, at få udbygget antallet af almene-/lejeboliger i kommunen. Det er lykkedes os at få sat fingeraftryk på almene boliger på b.la Møllebakken i Helsinge og et kommende projekt med almene boliger i Gilleleje er på udviklingsstadiet.
Men der er stort behov for yderligere almene boliger til både unge som vores ældre.

I 2019 håber Socialdemokraterne også, at vi kan være med til at lande en politisk aftale i byrådene om et fælles kystbeskyttelsesprojekt for Halsnæs, Helsingør og Gribskov kommuner.

More to explorer

Status på valgkampen juni 2021

Status på valgkampen i Gribskov den 9. juni 2021 Den organisatoriske del af processen frem mod valget har foregået helt efter de

Formandens Klumme

Nu står sommeren for døren og med lidt held finder solen vej gennem hele sommerugerne på samme måde som her i juni. 

For at dele, tryk herunder

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

SOCIALDEMOKRATIET GRIBSKOV
Bjørn Andersens Vej
3230 Græsted
Eriksson@mail.tele.dk