Formandens oplevelse af kongressen

Statsminister og formand Mette Frederiksen taler til kongressen

Nok er jeg jomfru i forhold til vores Socialdemokratiske årlige kongres, men jeg var ikke blandt dem, der nåede ned til jomfru ane gade og festede. Derimod gik tiden med at lytte til hvad der egentlig var Mettes kongres og fest. Med omkring 850 jublende deltagere, der klappede deres hænder til blods (næsten) må Mette stadig have ringen i ørene.

Først og fremmest holdt hun en tale, der er en statsminister værdig. Klar, koncis og med masser af tak for den store indsats i valgkampene der er ydet af omkring 27000 medlemmer.

Opfølgning af de løfter der blev givet i valgkampen og status på de aktiviteter der allerede er gennemført.

Det meste af tiden gik med dialogen med Mette. Mange havde bedt om ordet, og det foregik ved at de fik 1½ minut til at spørge og fortælle og efter 5 talere svare så Mette på de 5 indlæg. Det var egentlig tankevækkende hvor mange forskellige områder, der blev berørt og imponerende at Mette hele vejen igennem kunne være klar i sine svar.

Langt det meste gik på valgets temaer omkring velfærd, klima, miljø, uddannelse, sundhed, de svage, børnene og de ældre. DSU var bemærkelsesværdig aktive og med stor fokus på erhvervsuddannelse. De nåede også at tage æren for at vi vandt regeringsmagten, men den køber jeg ikke rigtig da de unge 18-24-årige kun udgjorde 5,7% af stemmerne 😊

Klassisk dansk er jeg lidt Rasmus modsat og jeg manglede nogle væsentlige punkter, der burde være rejst:

Den 4 industrirevolution med robotter og kunstig intelligens, erhvervslivet, de globale udfordringer og forsvaret. Det nærmeste var Helle Thorning der holdt en god tale om hendes liv i England og hvorfor vi skal være glade for vores ”demokrati” og vilje til at finde kompromiser.

Vores egen Nick var meget synlig som en af ordstyrerne og med godt indlæg undervejs. Der var flere talere og alt var lykønskninger til Mette og den nye regering.

Der var flere sange og især sangen til festen var dejlig provokerende overfor vores gode konkurrerende partier. Ros til Magnus Heunicke. Poul Nyrup holdt festtalen, som var sjov, underholdende og han havde slet ikke ”uld i mund”. Festen sluttede klokken 0100 og der var sikkert nogle der endte i Jomfru Ane gade.

Søndagen gik videre med dialogen med Mette og senere med Jan Juul Christensen omkring det organisatoriske. Også han takkede for den store indsats af alle medlemmer og frivillige og den er hermed givet videre til jer alle i Gribskov fra Mette og Jan.

Sidst men ikke mindst tak til kredsen og til Mikkel, Monica og Carsten for at jage mig op midt om natten for at køre til Ålborg, være sjovt og moppende selskab undervejs og sikre at vi havde særdeles god tid til at nyde udsigten i Sjælland Odde færgehavn 😊

More to explorer

Status på valgkampen juni 2021

Status på valgkampen i Gribskov den 9. juni 2021 Den organisatoriske del af processen frem mod valget har foregået helt efter de

Formandens Klumme

Nu står sommeren for døren og med lidt held finder solen vej gennem hele sommerugerne på samme måde som her i juni. 

For at dele, tryk herunder

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

SOCIALDEMOKRATIET GRIBSKOV
Bjørn Andersens Vej
3230 Græsted
Eriksson@mail.tele.dk