Skip to main content

DIF og DGI: Stigning i medlemstallet i Gribskov Kommune

Skrevet af Pia Foght

 Stigning på 1195 medlemmer i idrætsforeningerne i Gribskov.

Man bliver jo rigtig glad over at læse om en markant stigning af medlemmer på vores idrætsområde i en tid, hvor der er stort behov for, at vi bevæger os mere, og hvor vi mødes  i sammenhæng , hvor fællesskabet også  har en stor betydning. I denne sammenhæng skal vi have et særligt fokus på vores børn unge og fastholde dem i gode idrætssammenhæng. Jeg vildt imponeret over foreningernes arbejde og  vores frivillige inden for idrætsområdet. Sammen er vi stærke!

 

 Pressemeddelse fra DIFog DGI

DIF og DGI: Stigning i medlemstallet i Gribskov Kommune

Idrætsforeningerne i Gribskov Kommune gik frem med 1.195 medlemmer i 2023. landsplan slår foreningernes samlede medlemstal rekord igen.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI kunne sidste år præsentere et historisk højt medlemstal i landets idrætsforeninger, og nu kan de to organisationer igen melde om fremgang.

Den nye opgørelse af medlemstallene for 2023 viser nemlig, at foreningerne i DIF og DGI har fået yderligere 85.261 medlemmer. Dermed er det samlede medlemstal oppe på 2.424.915.

Gribskov Kommune har i 2023 oplevet en stigning 1.195 flere medlemmer. Det betyder, at der nu sammenlagt er 19.874 medlemmer i kommunens idrætsforeninger. En udvikling som vækker stor begejstring hos formand for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght,

”Vi er meget glade for at se en så stor fremgang i medlemmer til vores idrætsforeninger. Det gavner vores velfærd i Gribskov Kommune flere fronter, når vi aktiverer borgere i alle aldre inden for forskellige idrætter. Jeg kalder det: Værdig forebyggelse, hvor vi får sat fokus på både det fysiske og mentale aspekt af velfærden. Og så fortæller udviklingen os klart noget om, hvor stærkt vi står på frivillighed ude i foreningerne her i Gribskov. Massive frivillige kræfter der løfter ind i fællesskaber, hvor vi værner om hinanden, hvor vi engagerer os i hinanden og fællesskabet, som potentielt forebygger ensomhed. Det er en udvikling vi kun kan være stolte af”.

Nordkystens Vinterbadere er den idrætsforening i Gribskov Kommune, der har set den største fremgang med 422 nye medlemmer. Gymnastik fastholder positionen som den største idrætsgren i kommunen, målt medlemstal, med 3.104 aktive medlemmer - efterfulgt af Svømning med 2.480 medlemmer og Golf med 2.154 medlemmer.

Gode tilbud og vigtige frivillige

I 2019 var der for første gang over 2,3 millioner medlemmer i idrætsforeningerne under DIF og DGI på landsplan. Under corona knækkede kurven for en stund, men efter pandemien gik det fremad igen, og nu er tallet altså for første gang over 2,4 millioner medlemmer.

"Stor ros og anerkendelse til de mange frivillige, trænere og instruktører, der hver eneste dag gør en indsats for at virkeliggøre fællesskab og bevægelse til glæde for aktive i alle aldre. Foreningen er en god base for samvær med kvalitet. Det er også vigtigt at fremhæve betydningen af, at der er et godt samspil med kommunen om tilskud og tidssvarende faciliteter”, siger formand for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksen

Også hos DIF og formand Hans Natorp er der glæde over den nationale udvikling i medlemstallene:

”Vi er selvsagt stolte over udviklingen og den nye rekord. De mange gode tilbud i idrætsforeninger appellerer bredt, og vi igen bare kippe med hatten og sende en særlig tak til de mange frivillige. Det er dem, der får det hele til at glide ude i foreningerne,” siger Hans Natorp.

 

Fælles idrætsvision har gjort en forskel

Siden 2015 har DIF og DGI arbejdet sammen om ’Bevæg dig for livet-visionen’ med støtte fra Nordea- fonden og TrygFonden. Målet er at flest mulige borgere til at bevæge sig, og visionen er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

I de første år af visionsarbejdet blev der udviklet og implementeret en lang række indsatser og nye idrætskoncepter. Mange af dem bidrager til den samlede medlemsvækst i idrætsforeningerne og er nu så forankrede, at de vil leve videre efter 2024, når den oprindelige visionsperiode i ’Bevæg dig for livet’ udløber.

Den fælles interesse i DIF og DGI er at endnu flere aktive borgere og medlemmer i

idrætsfællesskaberne. Derfor vil de to organisationer fortsætte samarbejdet i ’Bevæg dig for livet’ i de kommende år på udvalgte områder og sætte endnu mere fokus på vigtigheden af frivillighed i idrætsforeningerne.

 

Fakta om medlemstallene

Det samlede medlemstal for DIF og DGI er renset for, at flere idrætsforeninger/klubber er medlemmer af begge organisationer. Tallet er for kalenderåret 2023, og et aktivitetsmedlem tæller med i statistikken, når der er tale om et medlemskab i mindst tre måneder af året.

Det er muligt at dykke ned i tallene for de to organisationer henholdsvis www.dif.dk/medlemstal og www.dgi.dk/medlemstal

 

Landsdækkende medlemstal for 2023 (udvikling fra 2022 i parentes):

Samlede unikke medlemmer på tværs af DIF og DGI 2.424.915 (+85.261) Danmarks Idrætsforbund (DIF): 2.076.213 (+ 59.953)

DGI: 1.867.765 (+ 96.119)

Gribskov Kommune:

Medlemsfremgang: 1.195 flere medlemmer i 2023 (+6,40%)

Samlede medlemstal i idrætsforeningerne: 19.874 (+1.195) Antal medlemsforeninger i DGI og DIF: 108 (+0)

 

Om Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. En ambitiøs vision, som DIF og DGI arbejder for at indfri med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden fra 2015 til 2025. ’Bevæg dig for livet’ er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, og siden starten er der blandt andet udviklet et hav af idrætskoncepter, tilbudt rådgivning og gennemført kampagner samt events som Royal Run.

Derudover er der indgået aftaler med en lang række visionskommuner, som har forpligtet sig til at arbejde målrettet med visionen.

 

Pressekontakt:

Per Frost Henriksen, formand for DGI Nordsjælland: 25 13 62 99

Hans Natorp, formand for DIF: 31 44 40 15

Elizabeth Burns, kommunikationschef Gribskov Kommune: 72 49 74 98 Christina Hoffgaard, analytiker i DIF Analyse (for spørgsmål til tal): 61 22 47 85

Thomas Baagø-Rasmussen, analytiker i DIF Analyse (for spørgsmål til tal): 21 31 65 75

 

Andre nyheder

Gilleleje, Livet ved havet, nyt museum

Oprettet: 5. juni 2024
Nyt museum i Gilleleje: Livet ved havet Det er imponerende at se, at Museumsforeningen, Styregru...

 Er Gribskov på vej mod erhvervsfjendtlighed og modstand mod grøn omstilling?

Oprettet: 22. maj 2024
 Er Gribskov på vej mod erhvervsfjendtlighed og modstand mod grøn omstilling? Er Gribskov ved at...

Helhedsplejen Vest

Oprettet: 15. maj 2024
Socialdemokratiet i Gribskov bakker 100% op om alle vores ansatte, uanset på hvilket niveau de er...

Demonstation i Esbønderup

Oprettet: 1. maj 2024

1. Maj- Tre partier en fest

Oprettet: 28. april 2024
Fejr 1. maj med os! Tre partier og én fest! Onsdag d. 1. maj 2024 er partierne SF i Gribskov, Enh...

Morten Dahlberg Borgmesterkandidat

Oprettet: 24. april 2024
Pressemeddelelse Socialdemokratiet i Gribskov har valgt borgmesterkandidat til KV-25. Det skete...

Bibliotek skal flyttes til helsinge bymidte

Oprettet: 23. april 2024
Et folkebibliotek bør i fremtiden ligge centralt i Helsinge bymidte - ja endda midt i gågaden Ve...

Vi vil udvikle Vejby

Oprettet: 22. marts 2024
Udvikling i Vejby: Socialdemokratiet i Gribskov står fast! Det er på tide at sætte Vejby på land...

Ældrebofællesskaber kan være fremtiden

Oprettet: 21. februar 2024
Raske ældre skal kunne tilbydes bofællesskab, når alderen trykker Tak til Birgit for dit indlæg ...

Musik i Lejet unik kulturinstitution i Gribskov Kommune

Oprettet: 21. februar 2024
Bevar Musik i Lejet: Et unikt fyrtårn på Tisvildeleje   Tisvildeleje Strand er mere end bare en ...