Mere rengøring til ældre i Gribskov

Ældre der modtager hjemmepleje i Gribskov, skal sikres mere rengøring mener byrådsmedlem Mikkel Andersen S

COVID-19 er en uhyggelig virus, som har været årsag til dødsfald især af ældre borgere. Vi har også̊ været ramt af smitten på plejehjem her i Gribskov samt på andre institutioner. I pressen fremgår det at smitten fra 8. juni er steget i Gribskov.

Med større fokus på at holde afstand og med forbedret håndhygiejne og flittig brug af håndsprit, kan vi få bugt med smitten. Det vi har lært af Corona-krisen, det er, at bedre hygiejne en god forebyggelse for smitte. 

Samtidig ser vi nu at det større fokus på hygiejne også̊ forebygger eller forhindrer andre sygdomme. Blandt andet er antallet af den almindelige influenza er faldet kraftigt. Andre sygdomme med infektioner, luftvejsproblemer m.m. er mindsket – hvilket skyldes bedre hygiejne og øvrige forhold, såsom medarbejdernes brug af værnemidler.

Med den viden, vi efterhånden har og stadig får opbygget, er der ikke brug for at kommunerne skærer i den rengøring der gives til de ældre, særligt dem der ikke kan selv.

Jeg så gerne at vi her i Gribskov kommune tog ved lære af de erfaringer vi har fået med Corona-krisen, særligt når det kommer til at forebygge sygdom. Det kunne gøres ved at ældre der bliver visiteret til rengøring, får denne ydelse mindst en gang om ugen samt en årlig hovedrengøring. I særlige tilfælde oftere, fulgt op af øget personlig hygiejne.

I Lolland Kommune har man ansat en hygiejnesygeplejeske som tager rundt og underviser de ansatte på plejehjem og plejecentre samt i hjemmeplejen, hvilket har givet det synlige resultat at der ikke er smittede beboere.

Vi kan både tage ved lære af gode ideer som man blandt andet kan se ved tilfældet på Lolland, men vi kan også i højere grad selv forsøge at tænke i nye baner på baggrund af de erfaringer vi har gjort. Efter min opfattelse bør vi klart investere i en bedre hygiejne indsats hos vores ældre. Det vil have en effekt på den samlede sundhedsindsats og det vil forhåbentligt også give besparelser i hjemmesygeplejen og ved antallet af indlæggelser. Det mest positive er dog at vores ældre medborgere i mindre grad skal døje med sygdomsforløb, som oftest er belastende, men samtidig også kan være livsfarligt i mange tilfælde.

Mikkel Andersen (S) byrådsmedlem Gribskov.

More to explorer

Status på valgkampen juni 2021

Status på valgkampen i Gribskov den 9. juni 2021 Den organisatoriske del af processen frem mod valget har foregået helt efter de

Formandens Klumme

Nu står sommeren for døren og med lidt held finder solen vej gennem hele sommerugerne på samme måde som her i juni. 

For at dele, tryk herunder

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

SOCIALDEMOKRATIET GRIBSKOV
Bjørn Andersens Vej
3230 Græsted
Eriksson@mail.tele.dk