Styrket indsats for unge over 30 år.

Beskæftigelse og unge

Af Mikkel Andersen formand for Beskæftiglses og ungeudvalget.


Sidste år var beskæftigelseområdet igennem hårde besparelser, som konsekvens af det, har der været en nedgang på aktiviteterne på ca.18 %.
Det har bl.a. betydet, at der skulle tages hårde beslutninger igennem hele året for, at vi kunne nå de økonomiske mål og samtidig sikre, at vi fortsat kunne hjælpe borgere tilbage på arbejdsmarket.
Igennem hele året har beskæftigelsesudvalget valgt at finde løsninger og have fokus på, at hjælpe de allermest udsatte borgere. I april måned kom de første tilbagemeldinger fra administrationen om, at vi igen i år skulle forvente at spare på alle områder.

I beskæftigelsesudvalget begyndte vi dialogen om, hvor vi kunne finde besparelserne. Disse samtaler foregik helt frem til at budgetaftalen, hvor det var et enigt udvalg, der bredt bakkede op om, hvor der skulle ske besparelser.

Det bliver nogle hårde besparelser, der er fundet på beskæftigelseområdet.   
Det kommer særligt til at gå ud over mentorer og afklaring/opkvalificering, som vil betyde, at vi kommer til at bruge de private leverandører mindre i 2020 end i år, 2019. 

Udvalget har dog set muligheder i samtidig at investere på en række konkrete indsatser, som forhåbentligt vil styrke servicen og økonomien, helt konkret er det muligt på de områder, hvor vi kan se, at der er mulighed for at få et positiv resultat. Det betyder, at der bliver afsat flere penge til at få dem, der er på sygedagpenge, tilbage til deres arbejdspladser.

Et andet initiativ er, at vi styrker indsatsen for borgere over 30 år, der står uden arbejde. Det er ligeledes besluttet, at få STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) til at gennemgå alle arbejdsgange i jobcentret for, at sikre at vi har fokus på borgere og hvorvidt der er noget der kan forbedres.
Det har været en lang proces, men det har været vigtigt, at der har været et enigt udvalg, hvor alle partier har taget ansvar om de hårde besparelser. Jeg tror samtidig også på vi med vores inddragelse af STAR og de tidligere nævnte investeringer, får muligheden for at give en bedre indsats. Det er håber at vi fremadrettet kan høste frugterne af se målrettede investeringer.

Vi må forvente, at det bliver en meget travl tid for beskæftigeområdet. Dels med besparelserne, samarbejdet med STAR og at der samtidig også kommer en ny reform, der skal gøre det mere enkelt for borgerne og samtidigt for jobcenterne, at hjælpe borgere tilbage i arbejde eller uddannelse.

I er altid velkommne til at ringe eller skrive, hvis I ønsker en uddybning

More to explorer

Status på valgkampen juni 2021

Status på valgkampen i Gribskov den 9. juni 2021 Den organisatoriske del af processen frem mod valget har foregået helt efter de

Formandens Klumme

Nu står sommeren for døren og med lidt held finder solen vej gennem hele sommerugerne på samme måde som her i juni. 

For at dele, tryk herunder

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

SOCIALDEMOKRATIET GRIBSKOV
Bjørn Andersens Vej
3230 Græsted
Eriksson@mail.tele.dk